Kokemus

Onko tämä minulle?

  • Teos on K18. 
  • Teos käsittelee erotiikkaa, homoseksuaalisuutta ja raskaita teemoja kuten pelkoa, häpeää ja vainoa. 
  • Teoksessa näytetään Tom of Finlandin homopornograafisia piirroksia.
  • Teokseen täytyy osallistua aktiivisesti. Siinä ei ole yleisöä.
  • Teoksessa osallistujat koskettavat toisiaan. THL:n suositusten mukaisesti kasvomaskien käyttö on pakollista koko tapahtuman ajan. Huolehdimme myös käsihygieniasta tapahtuman aikana. 
  • Et tarvitse aiempaa kokemusta osallistavista teoksista tai liveroolipelaamisesta.

Teos sisältää
Vapaustaistelua, homoseksuaalisuutta, homoseksiä, homoerotiikkaa, homohistoriaa, homomiehiä, homorakkautta, maskuliinisuutta, cruisingia, sota-aikaa, syrjintää, ennakkoluuloja, vainoa, väkivaltaa, painostusta, sairauden ja häpeän kokemusta, pelkoa, menetystä, aktivismia, hyväksyntää, ylpeyttä, vapautumista, rohkeutta, iloa, unelmia, fantasiaa ja matkan kohti tasa-arvoisuutta. 

Seksuaalinen väkivalta missään muodossa ei ole osa tätä tarinaa. Tapahtuma on syrjimätön ja kehopositiivinen. 

Minkälaisesta teoksesta on kyse ja mitä siinä tapahtuu?

Osallistavassa teoksessa kaikki osallistujat ottavat aktiivisen roolin sivustaseuraamisen sijaan. Jokainen osallistuja eläytyy Touko Laaksosen ikäpolven helsinkiläiseksi homomieheksi. Tom of Finland ei ole itse läsnä henkilönä teoksessa, mutta hänen taiteensa ja vaikutuksensa on.

Jokainen osallistuja saa ennalta kirjoitetun hahmon, joka perustuu taustatutkimukseen ja aitoihin aikalaiskokemuksiin. Teoksen osallistujat elävät tarjoamamme matkan läpi itse, luoden intiimin, henkilökohtaisen kokemuksen esityksen teemoista. 

Teoksessa osallistujat käyvät ohjatusti läpi sarjan kohtauksia, jotka kuvaavat Tom of Finlandin ja hänen aikalaisten homomiesten elämää: homojen tapaamisia Helsingin puistoissa ilmahyökkäysten aikana, salaisia juhlia poliisiratsioineen ja ensikosketusta Tom of Finlandin taiteeseen ja sen tuomaa hyväksynnän tunnetta.

Tarinaan ja teokseen ei tarvitse hypätä kylmiltään, vaan ennen varsinaisia kohtauksia osallistujat käyvät läpi harjoitteita, joissa heidät valmistellaan teokseen. Kun tarinan kohtaukset on käyty läpi, roolit jätetään taakse ja pidetään yhteinen purku. 

Avuksi tarinaan uppoamiseen jokainen osallistuja saa teoksen ajaksi päällensä symboliset elementit, nahkaharnessin (valjaat) ja takin. Harness toimii vertauskuvana seksuaalisuudelle, joka täytyy piilottaa. Alussa valjaat ovat tiukasti piilossa takin alla, matkalla takki avautuu ja lopuksi sen voi pudottaa kokonaan pois.

Onko teoksessa seksiä?

Teoksessa on simuloitua seksiä. Kohtauksesta riippuen seksiä simuloidaan joko käsien ja käsivarsien koskettamisella tai ilmapalloilla. Vaatteet pysyvät päällä teoksen ajan. 

Saavutettavuus

Teoksessa on välillä hyvin pimeää. Tilojen muu saavutettavuus vaihtelee käytettävän tilan mukaan. Ota meihin rohkeasti yhteyttä erityistarpeisiisi liittyen ja kysy! findingtom2020@gmail.com

Ruokailu

Tarjoamme esityksissä ruokatauolla kahvia, teetä, kauramaitoa ja voileipäbuffetin. Jos sinulla on jokin erikoisruokavalio, ota meihin yhteyttä. Paikalle saa tuoda myös omia eväitä.

Miten valmistaudun?

Ennen tapahtumaa riittää, että luet sivuiltamme tiivistelmän Suomen homohistoriasta. Pukeudu tapahtumaa varten mukaviin vaatteisiin, joissa sinun on helppo olla ja liikkua. Ota mukaan vesipullo. Jos sinulla on oma nahkainen harness, voit ottaa sen mukaan. Jos ei ole, saat sellaisen lainaan esityksen ajaksi. Paikan päällä saat lyhyen hahmokuvauksen roolistasi tarinassa, muun tarvittavan materiaalin ja rekvisiitan. Tulethan paikalle vain terveenä!

%d bloggers like this: